Anmälan

Anmälan till Gitarr- och Lutafestivalen på Ingesunds folkhögskola 30 juli – 5 aug 2017 kan göras direkt online eller genom att fylla i en blankett.

 

För att anmäla dig till årets kurser: Ladda ner anmälningsblankett i PDF eller fyll i formuläret nedan.


SGLS sommarkurs Gitarr- och Lutafestivalen är världens äldsta gitarrfestival/gitarrkurs (50-års jubileum i år!). Masterclasslärare i år är Göran Söllscher och Jakob Lindberg. SGLS festival är en gitarr- och lutakurs för alla åldrar och kunskapsnivåer. På kursen träffar du gitarrlärare på fortbildning, musikhögskolestudenter, professionella musiker och ”fritidsmusiker” i alla åldrar, från nybörjare till avancerad nivå. Kursen är ett ypperligt tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter med ca hundratalet andra gitarrister och lutenister. Varje deltagare lägger upp sitt eget schema med de lektioner och ensembler som man är intresserad av (en genomgång av hela kursutbudet sker första kvällen).

Alla deltagare har möjlighet att få minst en lektion per dag och varje kväll avslutas med en konsert. Masterclass, seminarier och föredrag hålls också under veckan. Lutakursen är öppen för alla nivåer på Luta och Barockgitarr. Det finns stora möjligheter att deltaga i en ensemble. Vi hoppas även att många vill medverka i Gitarrorkestern. Även i år finns en nybörjarkurs/ombörjarkurs i gitarr för alla åldrar. Roland Hogman är lärare i luta och barockgitarr. Flamencokursen leds av Afra Rubino. Christopher Fossto ansvarar för gitarrorkestern och ensembleundervisningen. Enskild undervisning ges av Elena Cásoli, Jakob Henriques, Bo Hansson, Eric Lammers, Peter Larsson, Gothenburg Combo och Johan Abrahamsson. Undervisningen i ”Viskomp” leds av Robert Robertsson. Singer/songwriterkursen leds av Lucas Brar.

Kurserna vänder sig till gitarr- och lutaspelare på alla stadier.

Anmälningsavgiften 800 kronor inbetalas till: SGLS ́s plusgirokonto 409355-5.

Genom formuläret gör du en anmälan till årets kurser