Årets kurser

OBS! Årets kurser är fullbokade. Inga fler anmälningar kan göras.

Årets kurser är extra spännande tycker vi. Eftersom vi firar 50 år i år har fokus riktats mot Sveriges egna internationellt hyllade mästerutövare. I vanliga fall bjuds en huvudlärare (masterclass) in från utlandet men jubileumsåret till ära ser det lite annorlunda ut. Ta del av vårt superspäckade utbud av kurser nedan!

Masterclass

Göran Söllscher
Jakob Lindberg

Årets masterclasslärare är Göran Söllscher och Jakob Lindberg! I normala fall gästas Gitarr- & Lutafestivalen av en internationell gästlärare som håller i masterclass, men jubileumsåret till ära bjuder vi in två av Sveriges stora internationella gitarrnamn. Det är en ära för oss att husera dem under festivalveckan på Ingesund!


Enskild undervisning 

Gothenburg Combo

Som alltid kan alla deltagare få minst en enskild lektion per dag under festivalen. Lärarna som står för det är Elena Cásoli, Jacob Henriques, Peter Larsson, Johan Abrahamsson, Bo Hansson och Eric Lammers. Speciellt för i år är att fantastiska Gothenburg Combo kommer att erbjuda enskild undervisning!


Luta/Barock

Roland Hogman

Roland Hogman är lärare i luta och barockgitarr och håller i undervisningen under Gitarr- & Lutafestivalen. Luta kursen är öppen för alla nivåer på luta och barockgitarr.


Ensemble

Cristopher Fossto

Christopher Fossto kommer att hålla i gitarrorkestern och ansvara för ensemblespelet. Det finns mycket goda möjligheter att spela i ensemble under festivalen och vi hoppas att många anmäler sig till gitarrorkestern! Kom ihåg att du kan välja instrument i orkestern när du gör din anmälan!


Flamenco

Afra Rubino

Afra Rubino har hållit i flamencoundervisningen vid två festivaler tidigare och hon kommer denna gång tillbaks laddad med en massa nytt spännande material till eleverna. Alla nivåer välkomnas och undervisningen sker i grupp. Eventuellt delas grupper in om förkunskaperna skiljer sig avsevärt. Afra har tidigare undervisat i flamenco i Spanien vid renommerade ”Fundación Cristina Heeren” i Sevilla.


Singer/Songwriter

Lucas Brar

Unga och begåvade Lucas Brar håller i den nystartade singer/songwriter-kursen. Missa inte chansen att arbeta tillsammans med en låtskrivare och gitarrist med ett mycket eget och originellt koncept.


Viskomp

Robert Robertsson

Robert Robertsson kommer att leda kursen i ackompanjemang. Robert har en bakgrund som popmusiker, trubadur och kammarmusiker. Dessutom aktiv i körlivet som ledare, tonsättare och korist. Årets tema på ackompanjemangskursen är Evert Taube. Kursmaterial för nedladdning här–>