Festival-info

Gitarr & Lutafestivalen 2017

50-årsjubileum!

OBS! Festivalens kurser är fullbokade. Inga fler anmälningar kan göras.

Ingesunds Folkhögskola 30 juli – 5 aug

Gitarr- & Lutafestivalen är en festival med kursprogram för alla åldrar och kunskapsnivåer. Kurserna vänder sig till gitarr- och lutaspelare på alla stadier och sker i Ingesunds Folkhögskolas vackert belägna lokaler. På kursen träffar du gitarrlärare på fortbildning, musikhögskolestudenter, professionella musiker och ”fritidsmusiker” i alla åldrar, från nybörjare till avancerad nivå. Det är ett ypperligt tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter med ca hundratalet andra gitarrister och lutenister.

Varje deltagare lägger upp sitt eget schema med de lektioner och ensembler som man är intresserad av (en genomgång av hela kursutbudet sker första kvällen). Festivalen sker traditionellt på Ingesund, utanför Arvika och gästas också varje år av flertalet gitarrbyggare som ställer ut sina senaste skapelser för provning. Nedan följer mer detaljerad festival-info.

Jubileum SGLS 2017

Festivalens kursutbud

Masterclasslärare i år är Göran Söllscher och Jakob Lindberg. Masterclass, seminarier och föredrag hålls under hela veckan. Lutakursen är öppen för alla nivåer på Luta och Barockgitarr. Det finns stora möjligheter att deltaga i en ensemble. Vi hoppas även att många vill medverka i Gitarrorkestern. Även i år finns en nybörjarkurs (även ombörjarkurs) i gitarr för alla åldrar. Roland Hogman är lärare i luta och barockgitarr. Flamencokursen leds av Afra Rubino. Christopher Fossto ansvarar för gitarrorkestern och ensembleundervisningen. Enskild undervisning ges av Elena Cásoli, Jakob Henriques, Bo Hansson, Eric Lammers, Peter Larsson, Gothenburg Combo och Johan Abrahamsson. Undervisningen i ”Viskomp” leds av Robert Robertsson. Singer/songwriter-kursen leds av Lucas Brar. Alla deltagare har möjlighet att få minst en lektion per dag och varje kväll avslutas med en konsert.

Läs mer om årets kurser –>

Natursköna Ingesund

Pris, kost och logi

Kursavgift: Deltagare födda 1992 eller senare 3 790 SEK inkl. kost och logi vid inkvartering i dubbelrum. Övriga 4 790 SEK. För icke SGLS medlemmar tillkommer 300 kronor.

Tillägg för enkelrum: 800 SEK. Anmälningsavgift: 800 SEK (ingår i kursavgiften).

Priserna gäller fram till 27 maj, därefter tilkommer 750 SEK.

OBS! Tillgången på enkelrum är begränsad. Eftersom vi väntar stor tillströmning av deltagare, försök gärna dela rum med någon.

Anmälan är bindande och ska tillsammans med anmälningsavgiften vara SGLS tillhanda senast fredag den 27 maj 2017.

Anmälningsavgiften 800 kronor inbetalas till: SGLS ́s plusgirokonto 409355-5.

Resterande kursavgift betalas till samma plusgirokonto senast den 30 juni 2017.

Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud. Bekräftelse på antagning till kursen kommer att meddelas senast den 20 juni 2017. Anmälan till kursen kan göras online eller via en anmälningsblankett.

OBS! Tag med noter, notställ, biinstrument, ev gitarrorkesterinstrument, fotpall/gitarrstöd, sänglinne och handduk.

Kontakt vid frågor

Har du frågor om festivalen så kan du kontakta:

Andreas Edeskog, kursansvarig